Study now !

Morgen weer school ik heb er niet z’n zin in maar ook weer wel. Na een hele week thuis te zitten heb je ook weer zin om naar school te gaan. Dan moeten we weer gaan leren, leren en leren! Bijna geen tijd voor je eigen, ik geef jullie wat tips bij het leren voor een grote toets of een overhoring!

Zet de computer uit, zet de tv uit, zet geen muziek op.. want je raakt toch   altijd afgeleid! Concentreer je op je leerwerk.

Leg niet teveel leuke spulletjes in de buurt, leg bijvoorbeeld je mp3-speler en telefoon even in een laatje. Want anders pak je er vanzelf weer naar.
Maak altijd goed je huiswerk. Zo weet je wat je maakt en waar je het over heb. Probeer bij een onderwerp van een vak dat je moeilijk lijkt ook goed op te letten. Zo heb je de stof al in je hoofd en als je het dan niet weet bij een SO of proefwerk kun je altijd daar nog aan terug denken

Wil je bijvoorbeeld geschiedenis leren? Lees dan eerst een stukje van de tekst. Als je een zin leest waar een dik gedrukt woord in staat, kijk je méteen in de begrippen lijst, en kijk je die een paar keer over. Zo doe je dat bij alles, lees en leer stukje voor stukje. Als je alles goed heb gelezen, lees je de tekst nog een keer over, in één keer. Dan kijk je naar de dik gedrukte woorden en zeg je in jezelf wat jij denkt dat het is. Controleer je antwoord met die van de begrippen lijst. Heb je geen begrippenlijst? Probeer dan vanuit de tekst erachter te komen wat het woord betekent, en schrijf het op een papier zodat je een eigen begrippenlijst maakt. Heel leerzaam!

Probeer voor het avondeten de moeilijkste dingen te leren, en na het eten overkijken. Weet je het dan nog niet? Lees alles wat je moet leren dan nog een keer over in je bed, daar is het lekker rustig en kan je je goed concentreren. Als je moe bent is dat niet zo’n goed idee, want dan kan je je er niet op concentreren.
Maak samenvattingen van wat je moeilijk vindt, iets wat je niet moeilijk vindt hoef je natuurlijk geen samenvatting van te maken! Want dan heb je er toch niets aan. Dat is alleen maar verspilde tijd. Kun je die tijd beter aan een moeilijk vak besteden.

Gebruik de site www.wrts.nl of www.teach2000.nl, die zijn echt super handig! En je leert echt heel goed op deze manier. Op en duur weet je echt álles! Gebruik die site vooral bij de vakken: Engels, Duits, Spaans & Frans

Vraag je vriendin om hulp of leer samen of laat je overhoren door je moeder of vader of iemand anders.

Met deze tips denk ik dat je wel wat verde kunt methet leren voor school. Deze tips gebruik ik altijd en ht gat er eigenlijk heel erg goed mee. Om eerlijk te zeggen vind ik leren soms best wel leuk xD ! Love, liselotte .

Advertentie

8 thoughts on “Study now !

  1. Super leuk artikel, helaas heb ik echt geen zlef discipline. Zo heb ik bakken vol met huiswerk en proefwerken deze week maar telkens als ik er aan wil beginnen kijk ik toch op de computer en ja hoor dan is er weer een uur voorbij..En dankjewel voor je comment ♥

  2. Haha leuke tekst, gelukkig heb ik deze week maar 1 so'tje! Ik zag ook je post over gooische vrouwen. Ik ga er morgen heen, ik ben echt benieuwd!Ik heb nu een giveaway op mijn blog, dus misschien vind je het leuk om mee te doen? xxx Mireillehttp://dresslikemi.com/

  3. Superhandig! Ik ben echt een ramp met leren, bij mij staat altijd de computer aan dus ik kan me nooit concentreren. Heel erg irritant, voortaan wil ik hem gaan itzetten. Leuke post!

  4. Ah die foto is echt superschattig!Ik gebruik zelf altijd wrts.nl, vind ik superhandig, enige minpuntje is dat ik dan altijd gelijk ben afgeleidt omdat het op de computer is o.O"♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s