Green girl.

Iederen een fijne passen ! Ik ga zo weg naar mijn grandmother dus daarom maar één post denk ik.
Overal hoor en lees je het: veel dingen die wij doen zijn slecht voor het milieu. In je eentje kan je het milieu niet verbeteren, maar als we allemaal elke dag even nadenken bij wat we doen, schieten we al wat meer op. Daarom geeft ik je tips: hoe kan jij meehelpen aan een beter milieu?

Je kunt heel veel kleine dingetjes op een normale dag doen om het milieu te sparen en te bezuinigen op energie. Leuke bijkomstigheid is dat de rekeningen (van jou als je op kamers woont en anders van je ouders) ook meteen meevallen. Een greep uit de vele dingen die je kunt doen (of laten!):

Thuis
– Laat geen opladers (van je telefoon, digitale camera, laptop) niet onnodig in het stopcontact zitten. Want ja, dan verbruik je ook stroom!
– Doe de kraan uit als je je tanden poetst. Hoe zonde is het om liters water weg te laten lopen?
– Even snel wat drinken of eten pakken uit de koelkast? Laat die niet openstaan terwijl je staat te drinken of wat aan het pakken bent. Doe hem dicht, scheelt weer wat energie.
– Verspil geen papier met het onnodig uitprinten van dingen. Moet je bijvoorbeeld een proefexamen voor school uitprinten? Zet dan de kwaliteit op matig en druk twee pagina’s op één vel papier af. Scheelt een hoop papier én inkt.
– Zin in een relaxte douche van een half uur? Niet doen! Neem dan liever een bad. Mensen nemen gemiddeld een douche van 7,8 minuten en dat kost 78 liter water (10 liter water per minuut). Een bad kost ongeveer 120 liter water. Bedenk dus wanneer je beter een bad kan nemen dan een douche!
– Je ziet het zo vaak op msn: mensen die afwezig zijn en toch de hele dag aangemeld blijven. Hé, zet die computer gewoon uit! Zonde van de energie om hem de hele dag aan te laten staan.
– En ook de computer, dvd-speler, printer, videorecorder en radio: allemaal uit als je ze niet gebruikt.

Onderweg
– Heb je een auto of rijd je auto? Rijd dan zuinig. 
– Gebruik vaker het openbaar vervoer en pak vaker de fiets in plaats van je scooter of auto. Spreekt voor zich! En de fiets is nog megagezond ook. Daar gaan die calorietjes!
– Neem een eigen flesje drank mee. Da’s ten eerste veel goedkoper en ten tweede beter voor het milieu omdat je je flesje hergebruikt. Je eigen brood en ander eten meenemen is natuurlijk ook heel goed. Scheelt weer afval!
– Gooi nooit afval op straat of iets dergelijks. Wacht even tot je een prullenbak ziet of hou het gewoon bij je.
– Ga je pinnen bij een pinautomaat? Of koop je een treinkaartje op het station en betaal je met je pin? Vraag dan nooit om een transactiebon. Zeker niet als je die niet nodig hebt! Kost allemaal papier, en wat doe je met die bon? Juist, die belandt in de prullenbak (of nog erger: op de grond!).
– Boodschappen doen? Koop een leuke shopper en neem deze elke keer mee. Telkens een plastic tasje vragen is zó yesterday.

Ik zal nog een green collage plaatsen op het blog. Liefs, liselotte

Advertentie

14 thoughts on “Green girl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s