Tips voor summer haar.

Tumblr_lk6sz5zg5p1qegf5no1_500_large

Ga je in de zomer naar het strand, dan voelt je haar daarna vaak aan alsof er een kilo zand & veel zout in zit; het is stug, er zitten klitten in én het zit voor geen meter.

Sommigen hebben het geluk weg te komen met de beachy look, maar als je gewoon je haar weer ‘normal’ wil krijgen na een dagje strand, check dan deze tips! Oja: ze werken ook goed na een duik in het zwembad…

– Spoel je haar met water voordat je een duik in het water neemt. En dan gewoon water uit de kraan of douche, dus geen zoutwater. Als je je haar van tevoren uitspoelt wordt het ietsje beter beschermt tegen chloor en zeezout. Je kunt ook een fles water meenemen en die over je hoofd gooien voordat je een duik neemt.

– Was je haar niet vlak voordat je gaat met shampoo. Shampoo zorgt ervoor dat je haar natuurlijk helemaal schoon wordt, en superschoon haar neemt sneller chloor en zeezout op.

– Doe leave-in conditioner in je haar voordat je naar het strand gaat. Niet teveel natuurlijk, maar gewoon een beetje, laat het even intrekken en ga dan naar het strand. Je zult echt merken dat je haar aan het einde van de dag zachter is en minder klit. Het werkt ook om wat te gebruiken nádat je uit het water komt.

– Neem een hoedje, pet of bandana mee die je op je hoofd kunt doen. Natuurlijk niet voor in de zee (of hou je hoofd uit het water) maar wel ideaal voor de wind op het strand.

– Ga niet met je hoofd/haar kopje onder. Chloor en zeezout maken je haar echt heel vies én droog.

– Steil of krul je haar niet voordat je naar het strand gaat. Nergens voor nodig én het maakt je haar nog breekbaarder.

– Bind je haar op het strand – of als je naar huis gaat – niet in een strak elastiekje. Dit kan je haar breken.

xxx

Advertentie

25 thoughts on “Tips voor summer haar.

  1. heeii, dankje voor je reactie!oja, wat leuk! teken je ook? ik weet niet of al die tips bij mij werken, ik heb namelijk superpluizend en krullend haar….maar wel handige tips! sommige zullen juist wel weer handig zijn!xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s