Copy friend

Een hele poos geleden post ik dit. Nu ga ik weer een post plaatsen over je vriendinnen. Ik heb dit een keer meegemaakt. Dan kopieert ze jou style en wilt ze alles hebben wat jij ook hebt echt zo vervellend. Ik durfde nooit er iets over te zeggen. Maar eindelijk was ze er mee gestopt toen ik er wat van zei.Vervolgens ga je eindelijk naar het concert van die popster waar je ontzettend fan van bent. Maar dan opeens heeft je vriendin ook kaartjes en gaat zij ook, terwijl je eigenlijk nooit hebt geweten dat zij ook zo een fan was! De vriendin die jou kopieert, herkenbaar? Maar wat is de reden dat zij dit doet? En hoe pak je zo een vriendin aan? Dat lees je allemaal in dit artikel.

De reden dat je vriendin jou kopieert, is omdat zij juist tegen jou op kijkt en jou als een voorbeeld ziet. Misschien vind je dit niet de meest voor de hand liggende reden, want waarschijnlijk irriteer je je er ongelooflijk aan en sta je op het punt om eens flink tegen je vriendin uit te vallen. Doe dit juist niet! Je vriendin zal er geen kwade bedoelingen bij hebben met jou te kopiëren. Door boos te worden, zal er misschien ruzie tussen jullie ontstaan en dit is onnodig.

De beste manier om het probleem op te lossen, is er door met je vriendin over te praten. Waarschijnlijk heeft zij niet eens door dat je het irritant vindt dat zij jou kopieert. Je moet je zelfs afvragen of je vriendin het überhaupt wel door hebt dat zij jou kopieert! Onthoud dus goed als je het gesprek begint: slinger niet meteen allerlei verwijten naar haar hoofd.

Begin het gesprek door rustig uit te leggen waarom je met haar wilt praten, wat jouw probleem is en dat je absoluut niet boos bent. Zo voelt je vriendin zich niet meteen aangevallen en zal zij ook bereid zijn om er eerlijk en rustig over te praten.

Laat je vriendin uitleggen waarom zij het doet, zodat jij ook haar situatie begrijpt. Dat is erg belangrijk, want zo kom je samen tot een oplossing van het probleem. En kunnen jullie weer gewoon goede vriendinnen met elkaar zijn. Zo zouden jullie bijvoorbeeld in het vervolg wat vaker samen leuke dingen kunnen doen, zoals shoppen. Zo hebben jullie allebei leuke kleding die in ieder geval niet hetzelfde is.

23 thoughts on “Copy friend

  1. Ja zo een ken ik! Best irritant ja.. Eerst liep zij in de nieuwste g-star kleren rond enzo. en zij kocht nooit wat bij de H&M toen ging ik iets bestelen en zij wist ook wat een een paar weken later had ze alles precies t zelfde…. echt irritant.. ik heb het weleens gezegt maar het dringt niet tot haar door.. 😦

  2. Het is me nog niet echt overkomen, maar het moet inderdaad erg vervelend zijn. Je legt goed uit hoe je dat moet aanpakken en je schrijft super! Moet je mee doorgaan 😀 Ik vind het altijd zo leuk om zulke artikelen te lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s