Help ! Wenkbrauwen epileren.

Veel meiden vinden het moeilijk om hun wenkbrauwen te epileren. Ik zelf vind het ook niet echt makkelijk, ik ben nog 14 dus op dat gebied moet ik nog best veel leren. 🙂 Het staat wel mooier dan als het laat groeien en helemaal bij vrouwen dan lijk je net een holbewoner. Niet iedereen heeft het zo erg maar voor de meiden die dat wel hebben ; in dit artikel vind je uitleg ;).


Het epileren van je wenkbrauwen is belangrijk voor de uitstraling van je gezicht. Verdwaalde haartjes geven een onverzorgde indruk.

Gebruik voor het epileren van je wenkbrauwen een pincet met schuin aflopende punten. Wanneer het pincet geen goede grip heeft kun je schuurpapier over de binnenkant van het pincet halen, de pincet heeft op deze manier een betere grip op de haartjes. Lees verder om de tips te lezen.


Voordat je gaat epileren moet je de vorm van je wenkbrauwen bepalen. Dit kun je het beste doen door een potloodje langs je neus te leggen naar de binnenkant van je ogen: dit is de plek waar je wenkbrauwen zouden moeten beginnen. Het eindpunt van je wenkbrauwen bepaal je door het potlood van de punt van je neus tot de buitenhoek van je oog te leggen, daar waar het potlood eindigt dienen ook je wenkbrauwen te eindigen.

Voordat je gaat epileren kun je het beste je wenkbrauwen eerst in model brengen met een oude tandenborstel of wenkbrauwborsteltje. Dit kun je doen door de wenkbrauwen eerst omhoog te kammen en vervolgens weer glad te kammen. Ook is het mogelijk om met een potloodje of concealer de vorm te bepalen, hiermee kun je voorkomen dat je de wenkbrauwen een verkeerde vorm geeft.’
 Het hoogste punt van je wenkbrauwen kun je op 2 manieren bepalen: door het potloodje van de neuspunt naar de iris te leggen en het eindpunt als hoek te gebruiken, of door de huid boven je wenkbrauwen strak te trekken, je krijgt dan de hoek beter te zien en je trekt de huid strak om te epileren.
Je mag nooit haartjes boven de wenkbrauw weghalen, epileer dus altijd onder je wenkbrauwen! Het is van groot belang dat je de huid met twee vingers strak trekt en de haartjes met de richting mee epileert. Plaats het pincet altijd zo dicht mogelijk op de huid. Wanneer je lukraak gaat epileren heb je kans dat de haartjes in een andere richting terugkomen. Wanneer je de wenkbrauwen heel dun epileert heb je dus kans dat je nooit meer volle wenkbrauwen krijgt. Epileer je wenkbrauwen dus nauwkeurig. Volle en dunne wenkbrauwen zijn onderhevig aan het modebeeld.


Grote neus
Epileer je ogen bij de aanzet, op deze manier lijkt je neus kleiner.

Kleine neus
Je kunt je neus groter doen lijken door de aanzet van je wenkbrauwen bij te tekenen met een wenkbrauwpotlood.

Lang gezicht
Je kunt je gezicht minder lang doen lijken door de ruimte tussen de wenkbrauwen te vergroten. Dit doe je door de aanzet van je wenkbrauwen te epileren.

Wallen en kringen
Je wallen en kringen worden benadrukt wanneer het hoogste punt van je wenkbrauwen boven de iris is. Zorg er dus voor dat je het hoogste punt meer naar de buitenhoek verplaatst.

Krachtige uitstraling
Je krijgt een krachtige of hardere uitstraling als je het hoogste punt van je wenkbrauwen verder naar buiten brengt.

Breed of bol gezicht
Als je een breed of bol gezicht hebt, kun je de wenkbrauwen beter een lichtgebogen vorm geven en een rechte vorm vermijden.


Dit was de post van deze zondag ik hoop dat jullie hem leuk vinden. Liefs, liselotte.
Advertentie

66 thoughts on “Help ! Wenkbrauwen epileren.

  1. Leuk artikel! Ik heb er ook lang mee zitten klote voor ik voor elkaar kreeg me werkbrauwen perfect te epileren en nog mislukt het 1 van de 10 keer. Maar oefenen baart kunst! Maar wel fijn om te weten hoe je je gezicht minder bol kan laten lijken ( want dat heb ik dus ) Liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s