DIY: dip dye clothes

How to ; dip dye / gradient dye clothes. :3 ♥

Na een poos afwezig te zijn vanwege school ben ik weer terug. =) Het leek mij leuk om een DIY online te zetten met één van de trends van nu dip dye. Ik vind het geweldig om meiden te zien met zulk haar. Ik heb er lang over nagedacht maar ik doe het toch niet.. Nu is deze trend ook helemaal te gek bij kleding zoals shorts, shirtjes noem maar op. Leek het mij leuk om er een artikel van te maken.

Gradient dye.♥
– Gebruik rubberen handschoenen en zorg ervoor dat je op een plek bent waar het goed is om vlekken te krijgen , pak alvast een krant of je kan naar buiten gaan  ..
– Zet kleurstof in een emmer (met wat water en zout, ik ben niet zeker van de exacte metingen dus misschien kon je uit of de verkrijgbare oplossingen op de verpakking te volgen en van commentaar als je wilt haha: P).
– Zet de onderkant enkele centimeters van je kleding in de emmer, hangt het af iets zoals een waslijn of een oude stoel (het kan vies zijn dus voorzichtig!).
– Wanneer je de kleding uit de emmer neemt, voeg wat water om de kleurstof en zet de onderkant van de kleding terug in de kleurstof, maar voegt nog een paar centimeter in de verf ook.
– Wanneer je het eruit wilt halen, voeg meer water en zet de meeste van de top in (niet alles, goed, je kunt zo veel of zo weinig als je wilt denk ik!).
– De kleding Spoel onder warm stromend water (een slang bijvoorbeeld) met koud water tot het water helder blijft.
– Was het in je wasmachine (niet met andere was, moet worden op zijn eigen of je vlekken op je kleren).- Ik heb gehoord dat sommige mensen zeggen dat ze nog steeds de kleurstof te krijgen op hun huid, zelfs na het wassen dus voel je vrij om het te wassen zo vaak als je wilt.


Dip diy. ♥
– Gebruik rubberen handschoenen en ga naar buiten of ergens anders, pak vast een krant ..
– Zelfde basisproces, kun je het ook doen met bleekmiddel als je wilt. (Rechtsonder foto bij de collage)
– Voor bleekmiddel, zet het bleekmiddel in een emmer (4 kopjes bleekwater om een ​​kopje water) en onder water een deel van de kleding in het bleekmiddel en laat het (4 + uur als haar iets als jeans, misschien zelfs ’s nachts, indien mogelijk, alleen laat het seconden als het een eenvoudig t-shirt, de gaten te houden, omdat de stof kan weg eroderen. Als het shirt komt uit oranje maak je geen zorgen want het zal geleidelijk aan lichter). Laat de kleding uit totdat het volledig droog is (ergens dat je het niet erg verpest, omdat het bleekmiddel zal vlekken in dingen en maken ze wit) en dan zet ze in de wasmachine ALLEEN. Heb slechte kwaliteit / dunne / gescheurde jeans niet gebruiken voor dit, omdat het bleekmiddel is gevaarlijk voor jeans en verpesten ze.
– Voor kleurstof, meng de verf maar het vertelt je aan en dompel een deel van de kleding in de kleurstof (als het een donkere kleur bleekmiddel voor het eerst).
– Neem het uit en de slang naar beneden tot het water helder is en dan alleen wassen, of je je met lood was.
– Je zou ook kunnen dompelen verven beide zijden van iets verschillende kleuren op verschillende kanten (boven linker foto, links onder foto).

En wat vinden jullie. Ik vind het echt geweldig. Er zijn nog veel meer filmpjes te zien maar ik vind deze wel het handigste. Ik ga misschien de laatste doen.. 🙂 Wel ga ik dan een neon kleur doen in plaats van die lichte kleur.
xx, liselotte

Advertentie

31 thoughts on “DIY: dip dye clothes

  1. Bedankt voor je lieve reactie op mijn blog.Leuk blog!Liefs, Joycep.s. ik heb op dit moment een give away op mijn blog en neem een kijkje en als je het leuk vind doe dan mee!

  2. Dit is zo onwijs leuk hé! Alleen zo'n gedoe lijkt het me.. Niets voor mij, want als ik met kleurstoffen ga werken, dan zit het denk ik zelfs op het puntje van m'n neus, haha! Dat moeten we niet hebben, maar het idee is geweldig 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s