tips: hoe langer bruin?

Tumblr_m5l4k3qsew1r6hw1bo1_500_large

Heb jij dat ook als je van vakantie komt en je bent helemaal bruin dat het over een tijdje helemaal niet meer zo bruin is? Dat is natuurlijk heel erg vervelend want je wilt lang je bruine huid behouden. Vandaag geef ik jullie tips over hoe je bruine huid lang behoudt. Je ziet er altijd lekker bruin uit na een zonnige vakantie of een zonnebank kuurtje. Helaas gaat deze kleur altijd weer snel weg. Dat is ook niet verwonderlijk als je je bedenkt dat je huid zich om de 10 dagen vernieuwt. Toch willen we er vaak van alles aan doen om de bruine kleur langer te behouden. 

Huid hydraterenHet is vooral belangrijk dat je de huid voldoende hydrateerd. Hierdoor blijft je huid langer zijn bruine kleur behouden. Gebruik na het zonnebaden een aftersun direct op peil te brengen. Gebruik vervolgens een goede hydraterende en vette bodymilk of crème. (mijn favoriet is van dove en fa) Gebruik bij voorkeur een crème met liposomentechnologie, dit zijn microscopische vetkogeltjes die hydraterende substanties in de diepere huidlagen inbrengen. (ja,ja..)

Vermijdt ligbadenAlhoewel het heerlijk is om lang in bad te liggen is dit erg slecht voor het behouden van je kleur. Van lang in bad liggen droogt je huid uit, neem daarom een douche en beperk de tijd dat je eronder staat. Meteen na het douchen moet je de huid hydrateren, dit geldt niet alleen voor douchen maar ook voor andere blootstellingen aan water zoals zwemmen.


ScrubbenScrubben is met name belangrijk voor dat je gaat zonnen. Hiermee haal je de dode huidcellen weg waardoor de kleur dieper doordringt in je huid. Gebruik na het zonnebaden bij voorkeur een milde scrub en gebruik altijd een hydraterende crème daarna. Met een goede en milde scrubcrème verwijder je alleen de huidschilfers en niet je bruine kleur.

Drink veel waterHet is erg belangrijk om veel water te drinken. Dit verbetert niet alleen de doorbloeding van je huid, het zorgt er ook voor dat je huidcellen minder snel afsterven.


_mg_3943web_152566427_large 
VoedingEet veel fruit en groente, dit is belangrijk voor een gezonde huid. Probeer vooral producten te eten met Bèta-caroteen. Betacaroteen is een sterke antioxidant die de veroudering van je (huid)cellen door een teveel aan zon tegen gaat. Je vind Betacaroteen met name in wortels, kool en broccoli.

Bruine kleur behoudenOok al geef je een goede houvast aan bovenstaande tips je kunt niet voorkomen dat de kleur vervaagt. Je kunt je kleur behouden door gebruik te maken van de zonnebank of door een bruin zonder zon te gebruiken. Let bij het gebruik van een zonnebank goed op dat je niet verbrand. Bij het vervellen verlies je een dikkere huid dan normaal waardoor je kleur eerder weg is.

Bruiner lijken met make up”Glans doet je huid een stuk bruiner lijken. Gebruik daarom een bronzing poeder met een subtiele glans. Daarnaast doen pastelkleurtjes en de kleur turquoise je huid ook bruiner lijken. Breng eventueel ook wat glanspoeder of bronzing powder aan op je decolleté, benen en armen.

Deze tips gaan zeker wel helpen met het behouden van mij huid. 
Advertentie

16 thoughts on “tips: hoe langer bruin?

  1. Ik doe niet aan zonnen en word dus ook niet bruin. Vind het veel te slecht en wil geen risico's nemen daarmee. Ik hoef dus ook niet langer bruin te blijven, want ik ben het al nooit haha :')

  2. Heel handig! Ik ben laatst naar Gran Canaria geweest waar ik gewoon een afrikaan ben geworden, maar ik vervel wel heel snel. Ik heb dus heel veel met dove gesmeerd en dat werkte heel goed! Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s